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Les fruits et légumes du mois

Découvrez Salsifis et scorsonère

Le salsifis et la scorsonère sont des légumes racines à saveur légèrement sucrée. La pelure du salsifis est blanche, celle de la scorsonère est noire. Leur chair renferme de l’inuline, qui contribuerait à la santé des intestins et au bon fonctionnement du système immunitaire. Idéale pour la saison.

Idée de recette de saison: poêlée végétarienne de salsifis, potiron, lait de coco et curry doux

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The recipe of the week

Ingrédients (For 4 people )

  • Short pastry:
  • 200 g fine flour
  • 1 pinch of salt
  • 1 tbsp caster sugar
  • 100 g cold butter
  • 0.5 dl water
  • Filling:
  • 800 g red plums
  • 150 g ground hazelnuts or almonds
  • 3 tbsp caster sugar

Préparation

On a clean work surface, pour out the flour and make a well in the centre. Add the cubed cold butter, sugar and salt, and rub with the fingertips to obtain a grainy texture. Incorporate the water and knead to obtain a homogeneous dough. Cover with plastic film and chill in the refrigerator for 30 minutes.

Then roll the dough out, place it in a parchment-lined cake mould, and sink the edges.

Puncture the dough with a fork and spread the ground almonds or hazelnuts across it.

Preheat the oven to 200°C.

Pit and quarter the red plums. Arrange them on the dough, close together.

Sprinkle with caster sugar and bake for 35 to 40 minutes in the middle of the oven.

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